Saulės midus – Juodasis serbentas
Saulės midus yra gaminamas iš savo bityne surinkto medaus, prie bityno esančiose užliejamose pievose žydinčių kiaulpienių žiedų ir aplinkiniuose kaimuose surinktų uogų sulčių. Tai tradicinis, kiekvienam lietuviui atpažįstamas juodųju serbentų aromatas ir skonis persipynęs su subtiliomis medaus natomis. Šis midus išsiskiria savo intensyviu skoniu ir spalva.
Saulės midus – Klasika yra 15% alkoholio.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12-16 °C.
Perkant didesnį kiekį – kainos sutartinės. Kreiptis +370 624 120 08
Įvertinimai ir apdovanojimai:
- 2021m. Lietuviško vyno čempionatas – sidabro medalis;
- Tautinio paveldo produktas;
Aprašymas
Gamybos procese nenaudojame jokių cheminių priedų. Saulės midų gaminame natūralios fermentacijos būdu, todėl kokybę ir natūralumą visada užtikriname. Midus gaminamas ir vartojamas jau nuo senų laikų. Jo rūšys ir skonis daug kuo priklauso nuo medaus kilmės ir kokybės, prieskonių, uogų sulčių, rauginimui vartojamų kultūrinių mielių, atskiedimo santykio ir kitų veiksnių. Midus - seniausias tradicinis taurusis gėrimas ne tik Lietuvoje, bet visame pasaulyje. Midų, stiprų ir silpną, lietuviai gėrė „nuo žilos senovės“. Naujai atraskite seniai nepelnytai pamirštą seniausią pasaulyje gėrimą.
Sudėtis
Medus, vanduo, juodųjų serbentų sultys, kultūrinės mielės.
(Galimos natūralios nuosėdos/sulfitai)