Saulės midus – Klasika
Saulės midus yra gaminamas iš savo bityne surinkto medaus, prie bityno esančiose užliejamose pievose žydinčių kiaulpienių žiedų ir aplinkiniuose kaimuose surinktų uogų sulčių. Naujai atraskite seniai nepelnytai pamirštą seniausią pasaulyje gėrimą.
Saulės midus – Klasika yra 14% alkoholio.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12-16 °C.
Perkant didesnį kiekį – kainos sutartinės. Kreiptis +370 624 120 08
Įvertinimai ir apdovanojimai:
- 2020m. Lietuviško vyno čempionatas – bronzos medalis (klasika 2008m.);
- 2020m. Lietuviško vyno čempionatas – bronzos medalis (klasika 2016m.);
- Tautinio paveldo produktas;
Aprašymas
Gamybos procese nenaudojame jokių cheminių priedų. Saulės midų gaminame natūralios fermentacijos būdu, todėl kokybę ir natūralumą visada užtikriname. Midus gaminamas ir vartojamas jau nuo senų laikų. Jo rūšys ir skonis daug kuo priklauso nuo medaus kilmės ir kokybės, prieskonių, uogų sulčių, rauginimui vartojamų kultūrinių mielių, atskiedimo santykio ir kitų veiksnių. Midus - seniausias tradicinis taurusis gėrimas ne tik Lietuvoje, bet visame pasaulyje. Midų, stiprų ir silpną, lietuviai gėrė „nuo žilos senovės“.
Malonus, išraiškingas medaus skonis gomuriui. Naujai atraskite seniai nepelnytai pamirštą seniausią pasaulyje gėrimą.
( Karštą vasaros dieną rekomenduojame vartoti su leduku ar šaldytomis braškėmis, o šaltą žiemos vakarą – pakaitinti kaip karštą vyną. )
Sudėtis
Medus, vanduo, kultūrinės mielės.
(Galimos natūralios nuosėdos/sulfitai)